Причината е локално запалване и авария в един от цеховете на оръжейния завод

Инцидент във военния завод Арсенал в Казанлък. Шестима работници са пострадали тази сутрин, след като е възникнал локален пожар. Аварията е станала в цех 120 на завод 3 във военния комплекс. Там се произвеждат барутни смеси. Причините за локалното запалване се изясняват, няма опасност за разрастване на аварията, съобщиха от ръководството на завода. 

Шестимата пострадали са мъже, откарани са в Спешния център на Казанлък. Те са на възраст между 23 и 60 години. Всичките са с повърхностни наранявания, без опасност за живота.

Двама работници са с тежки изгаряния след инцидент в завод за хартия

„В 8:53 часа имаме получен сигнал на тел.112 за взрив на територията на завод 3 в Арсенал. Има шестима пострадали,без опасност за живота, като петима от тях са с обгаряния, само единият от пострадалите е с гръдна рана. Ние имаме готовност, ако се наложи, хората да бъдат транспортирани до София, да се направят трасета, така че ще бъде направено абсолютно всичко възможно”, обясни директорът на ОД на

„В конкретния случай съобразно събраните до момента данни ще започне разследване по член 134 от Наказателния кодекс за трудова злополука”,  каза окръжният прокурор Дичо Атанасов.МВР – Стара Загора комисар Георги Хаджиев.

Започва разследване за трудова злополука с причинени средни телесни повреди.

„Предстои да влезем вътре, за да разберем точно какво се произвежда”, заяви окръжният прокурор Дичо Атанасов.

При доказана вина и неспазване на технологичния процес наказанието е от 1 до 6 години затвор.

„По данни на инспекцията по труда тук непрекъснато си вървят такива технологични проверки, проверки за спазване на технологичната дисциплина”, заяви областният управител Гергана Микова.

Работници разказват, че правилата се спазват, но самата работа е опасна. Това е поредният инцидент в завода. През март тази година загинаха двама души.

Още гледайте във видеата

Репортер: Георги Манев 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.