Лекарите продължават да се борят за живота на младежа

Пуснаха под парична гаранция от 2000 лева шофьора, блъснал 19-годишно момче на пешеходна пътека в Своге. Водачът е и с отнето свидетелство за управление на автомобил.

Лекарите в "Пирогов" продължават да се борят за спасяването на пометеното момче. Състоянието му остава критично, с пряка опасност за живота.  

Кола помете 19-годишно момче на пешеходна пътека в Своге

Съпругата на виновника за инцидента - Иван, не може да си обясни как мъжът е блъснал 19-годишния Богомил. 

"Той е в такова състояние, че не говори за това. Навел е глава, обяснявам си го с това, че е имало да става... Той не е такъв шофьор, просто лоша шега му е изиграл този десен волан", каза за NOVA Бетина Георгиева. И допълни, че всички близки на Иван се молят за пълното възстановяване на Богомил.

Според прокуратурата водачът, ударил момчето, има множество нарушения. Голяма част от тях са свързани с шофиране с превишена скорост. 

Шофьорът е обвинен за нанасяне на тежка телесна повреда. Ако бъде признат за виновен, може да получи от 1 до 6 години затвор.

"Ще си понесем последствията. С каквото можем, ще помагаме и занапред при възстановяването му. Само да има Господ да бъде жив", каза Бетина. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.