При нападението във френския град няма пострадали американски граждани

Президентът на САЩ Доналд Тръмп взе повод от нападението с огнестрелно оръжие във Франция, за да призове лидерите на демократите в двете камари на американския Конгрес да подкрепят финансирането на строежа на стена по границата с Мексико, предаде Асошиейтед прес. Държавният секретар Майк Помпейо каза в телевизионното предаване "Фокс и приятели", че както изглежда, при нападението няма убити и ранени американци. Помпейо също наблегна на необходимостта от сигурност по границата с Мексико.

Германия засилва контрола по границата с Франция след нападението в Страсбург (СНИМКИ)

Тръмп написа днес в Twitter: "Още една много лоша терористична атака във Франция. Смятаме да подсилим още повече границите си. Чък и Нанси трябва да ни осигурят гласовете, за да имаме допълнителна сигурност по границата!"

Президентът визираше лидера на демократите в Сената Чък Шумър и лидерката на демократите в камарата на представителите Нанси Пелоси, които вчера се срещнаха с него.

Тръмп заплаши, че ще възложи строежа на стената по границата на военните

Вчера вечерта 29-годишният жител на Страсбург Шериф Шекат, известен на силите на реда за престъпления от нетерористичен характер, откри огън на коледния базар в града. Трима души бяха убити и най-малко 12 бяха ранени. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.