Това е знак за начало на нов златен век в мъжката мода, освободена от стереотипите

Блестящи сака, карирани платове - от две години мъжете все по-отчетливо се противопоставят на догмата, свързана с носене на черен смокинг на червения килим. Това е знак за начало на нов златен век в мъжката мода, освободена от стереотипите, предаде Франс прес.

Снимка: Getty Images

Церемонията на „Оскар”-ите остана без водещ, а Лиъм Нийсън беше обвинен в расизъм

Преди 10 години, на церемонията за наградите "Оскар" през 2009 г. сякаш имаше дефиле на пингвини по червения килим - всички мъже носеха черни смокинги и бели ризи. На тазгодишната церемония за "Златните глобуси" Тимъти Шаламе носеше плетено черно облекло, проектирано от "Луи Вюитон", Идрис Елба - зелено сако, а Брадли Купър - бял костюм. "Винаги е имало мъже, които не се съобразяват изцяло с дрескода, но едва от около две години това се възприема добре от медиите", заяви модният дизайнер Андрю Гелуикс, сред чиито клиенти са редица талантливи млади актьори, по-специално Брандън Флин, съобщи БТА.

Снимка: Getty Images

Какви тоалети облякоха звездите на наградите „Златен глобус” 2019? (ГАЛЕРИЯ)

"Мъжете се придържат към дрескода, но един от тях носи смокинг и кецове, а друг е облякъл суичър под смокинга", поясни модният дизайнер Саша Лилич, който е работил с Лени Кравиц и Ейдриън Броуди. Музикантът и продуцент Фарел Уилямс и в по-малка степен актьорът и певец Джаред Лето са сред първите, които наложиха тази нова тенденция.

Снимка: Getty Images

"Имаме щастието да живеем с поколение, което се радва да види каква новост в модата ще бъде предложена от мъже знаменитости на червения килим. Днес да си смятан за най-добре облечения мъж на червения килим е свързано с надпревара, която е като тази сред жените" отбеляза модният дизайнер Даниъл Браун, който е сътрудничил с певеца Джон Леджънд и рапъра Тайга. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.