Депутатите на партията излязоха с декларация по повод Международния ден на жената

„Празник, колкото и натоварен с политически краски, толкова и обичан. Ден, в който отбелязваме уважението си към нежната половина от обществото ни. Ден на почит към постиженията на жената – партньор, съпруга, майка, колега. Разнолика и устремена, пазител на семейството, създателка на най-ценния дар – живота“, се посочва в декларацията, прочетена от парламентарната трибуна от Евгени Будинов.

Преди 42 години 8 март от обявен с резолюция на ООН първоначално за Международен ден на работещите жени, а впоследствие за Международен ден на жената. Започнал като социалистическа проява през 1909 г. в САЩ, днес, 110 години по-късно, празникът се отбелязва официално в 30 държави, а в други се чества като Ден на майката.

„За мнозина е просто ден да подарят цвете и да покажат внимание и уважение към жените в живота си. Осми март е не само празник, но и повод за равносметка за правата на жените в съвременния свят. Направихме ли достатъчно, за да бъдат те ревни с нас, мъжете?“, заяви Будинов. В декларацията си отбеляза още, че в страната има добре действащо законодателство, гарантиращо правата на жените.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.