Тя ще ще представи лично пред българската публика последния си филм "Мистър Джоунс"

Един от най-награждаваните полски режисьори Агнешка Холанд пристигна у нас. Тя е специален гост на 23-ото издание на "София филм фест" и ще представи лично пред българската публика последния си филм "Мистър Джоунс". Лентата беше един от претендентите за наградата "Златна мечка" на тазгодишното Берлинале.

“София мийтингс” търси новите звезди на европейското кино

Холанд е един от най-ярките кинотворци на Полша с над 44 режисьорски филма зад гърба си и три номинация за Оскар. Тази вечер на специална церемония ще бъдат връчени и наградите на "София филм фест". Победителят е избран от международно жури.

Носителят на "Оскар" Павел Павликовски на "София филм фест"

"Мистър Джоунс" е истинската история за млад журналист от Уелс, който пътува до Съветска Русия през 1933-та година, по времето на Сталин. Искал е да разбере какво действително се случва там - в икономически и политически аспект. Успява да премине през Украйна и разбира за Гладомор - масовия глад в Съветския съюз по това време, отнел милиони животи. Журналистът се е опитал да разкаже за това на света. Така че това е една история за свободата и корупцията в медиите”, каза Агнешка Холанд.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.