Световната купа по художествена гимнастика ще се състои от 12 до 14 април

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева покани всички зрители в „Арена Армеец” в София на Световната купа, за да подкрепят родните състезателки в предстоящото им изпитание, пише Gong.Bg.

Състезанието, което ще се състои от 12 до 14 април, ще се излъчва изцяло на живо по NOVA SPORT, а част от надпреварата в събота и неделя ще можете да гледате и по NOVA.

Илиана Раева беше гост в предаването „Събуди се”, в което разказа повече подробности за представянето на грациите в Пезаро, Италия. Ансамбълът спечели сребро в многобоя, а Боряна Калейн бронзов медал в многобоя.

Отпуснаха 1,5 млн. лв. за нова зала на отбора по художествена гимнастика

„Всички са много щастливи, в последните три дни до днес, изживяхме много емоции и заради международния турнир София Къп, на който спечелихме общо 18 медала. За десерт спечелихме сребърен медал на ансамбъла и бронз на Боряна, което е много-много голям успех”, сподели Илиана Раева.

По думите ѝ грациите ни са пределно мобилизирани, знаейки, че им предстои една много тежка година.Според нея от началото на година се наблюдава един драстичен напредък от всички отбори, изтъквайки значението на силната конкуренция.

"Златните" момичета: Беше истинско удоволствие да играем пред тази публика

„Едно от най-силните ми качества през годините е била моята увереност, но напоследък много силно се вълнувам, буквално се разтърсва тялото ми от момичетата и ансамбъла, но аз съм си приела кармата и трябва да давам много кураж и сили.”

Илиана Раева, както и част от гимнастичките от националния тим, взеха участие във филма на Мариян Вълев „Лошо момиче”. По темата президентът на БФХГ сподели: „Когато Мариян Вълев дойде в залата и ми разказа сценария на филма и ме помоли, нямаше как да откажа. Още повече, че във филма участва дъщерята на Камелия Игнатова, момиче, което аз познавам от много години”, коментира още Илиана Раева.

Информация: Gong.Bg

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.