По информация на NOVA полицията е намерила ловна пушка

„В един от претърсваните периметри е открито оръжие. То отговаря по вид и по калибър на това, с което е извършено едно от убийствата в Костенец”. Това каза на брифинг в събота сутрин главният секретар на МВР гл. ком. Ивайло Иванов. Той обаче не разкри коя от двете жертви евентуално е била застреляна с намереното оръжие. По информация на NOVA това е ловна пушка. Намерено е и голямо количество боеприпаси на труднодостъпно място край реката. 

Главният секретар каза още, че в петък вечерта в полицията са постъпили нови сигнали за местонахождението на заподозрения Стоян Зайков. Той обаче не е открит при претърсванията на посочените места.

Продължава издирването на заподозрения за убийствата в Костенец

Главен комисар Иванов заяви още, че службите имат предположение, че заподозреният за убийствата на бившата си половинка и съседа си се укрива в района на Костенец. Затова и безпрецедентната операция там ще продължи.

„Назад във времето се е укривал с месеци. Способен е да оцелява сам. Предполагаме, че няма помагачи”, каза още главният секретар на МВР.

Все още не са готови експертизите, които ще докажат Зайков ли е извършителят и на двете екзекуции.

Полицията отрече слуховете за списък с набелязани евентуални жертви на издирвания. Под охрана обаче остават хора, които се смятат за застрашени. 

В специално интервю за NOVA човек, чийто апаратамент е запалил Зайков преди повече от 10 години разказа.

" Грабежи, палеж. Бил е в затвора. Хора имаше и в този и в другите апартаменти, беше задимен блокът много и отвън се виждаше. Дойде пожарна. Няма жертви, това е най-важното, че нямаше жертви. Тогава се криеше около две години и случайно го хванаха. Много добре, бих казал, че познава той района и действително може да е на всяко едно място, дори може да е под носа на полицията", каза той.

Още по темата гледайте във видеоматериалите.

Репортери: Христиания Червенкова и Кристиян Попов

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.