В събота беше намерено вероятното оръжие на едно от убийствата

10-ти ден без следа от беглеца в Костенец. След като в събота откриха оръжие, вероятно използвано от Стоян Зайков при второто убийство, и днес издирваният е в неизвестност. Ден 10-ти от акцията на МВР в град Костенец. Полиция и спец части продължиха да търсят беглеца Стоян Зайков по въздух АТМ и по земя АТМ.

Ден след като полицията намери оръжие в гориста местност близо до пчелни кошери, екип на NOVA успя да разговаря с пчеларите.

ГОРЕЩА СЛЕДА: Откриха оръжие, с което вероятно е извършено едно от убийствата в Костенец

 „Аз тук като дойдох, видях - всичко обърнато и всичко разхвърляно и пчелите се бият тук. Едва съм ги спасила да не стане пожар с тях. Битка беше тук, сандъци, всичко обърнато”, каза пчеларка.

Получихме и информация за мястото, на което издирваният е задържан при предишното си укриване.

„Той след затвора е друг човек, като Вапцаров - „В затвора попаднал на хора и станал човек” и си бил много свестен човек и свястно семейство и шок, просто не са очаквали. Спрял е да краде”, казва Калин Ангелов.

Според местните, откритото оръжие е възможно и да не е на беглеца. „Тази пушка, която са намерили, няма нищо общо с този човек, защото тук в нашия край, всеки четвърти има някакво старинно по вид незаконно оръжие”, казва още Калин Ангелов.

СНИМКИ ОТ ПОЛИЦЕЙСКАТА ОБСАДА В КОСТЕНЕЦ ВИЖТЕ ТУК

„Аз нямам, но ако имах и аз ще тръгна да я крия, защото те тръгват да проверяват всички къщи наред и просто някой човечец си е решил да си скрие пушката, защото знае ли… Може да го проверят и него”, посочи още той.

10 дни след първото убийство в района, напрежението в града не намалява.

„В село Горна Василица и района отново има гориста местност. Там също има слабо обитавани места. Това е основно вилен район, в който има вили на хора от София и други градове на страната. Местното население е много малко, така че има възможност да се укрива в различни необитаеми имоти”, коментира Георги Янакиев, секретар на община Костенец.

Репортер: Кристиян Попов

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.