Имало е престрелка с полицията

Заподозреният за двете убийства, извършени в Костенец преди няколко няколко седмици - Стоян Зайков, е бил открит в района на Долна баня в сряда вечерта. Когато полицаите го обградили и опитали да го задържат, той открил огън срещу тях. Те отговорили с предупредителна стрелба. Тогава чули изстрел, с който Зайков най-вероятно се е самоубил. Това съобщи на брифинг на мястото вътрешният министър Младен Маринов. В района пристигна и главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

э

При престрелката униформени не са пострадали. Участвалите в заградителните мероприятия уверили министър Младенов, че изстрелите, произведени от тях, не са били по посока към Зайков, нито с цел да го наранят. Все пак обаче следовател ще проверява дали заподозреният сам се е прострелял фатално или е бил покосен от куршум на полицията.

Няма данни Зайков да е имал помагачи, каза още вътрешният министър.

Той благодари на униформените, участвали в 20-дневното издирване на заподозрения за убийствата на бившата си приятелка и братовчед си.

"Благодаря на колегите, които не се прибираха и бяха денонощно в гората. Вече и хората в района могат да си отдъхнат. В тази операция бяха използвани абсолютно всички технически средства и нововъведения", каза министър Маринов.

Стоян Зайков беше в неизвестност от 9 май, когато бе открито тялото на бившата му приятелка, от която има дете. На 16 май пък полицията откри и тяло на мъж, който бил братовчед и съсед на Зайков. По данни на МВР жертвата, убита с ловна пушка, е била сред разпитваните след изчезването на заподозрения за побоя и убийството на половинката си.

Репортери: Вероника Димитрова; Наталия Герджикова

Как продължи издирването на заподозрения за двойното убийство в Костенец?

Кучета, дронове и термовизионни камери - в акцията в Костенец

Откриха следи от Стоян Зайков край Костенец (ВИДЕО)

СЛЕД УБИЙСТВОТО НА МЛАДА ЖЕНА: Костенец под полицейска блокада (ВИДЕО)

СЛЕД ВТОРОТО УБИЙСТВО: Страх в Костенец, издирването на заподозрения продължава

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.