Красивата актриса празнува рожден ден

Анджелина Джоли е родена на 4 юни 1975 г. в семейството на американския актьор Джон Войт и френската актриса Маршелин Бертран. Родителите ѝ се развеждат, когато е на годинка, а тя остава да живее с майка си и брат си. Има трудно и бедно детство. 

Като тийнейджърка Джоли преживява и самоубийствена депресия. Съучениците й я подигравали, защото била изключително слаба и носела очила и метални скоби за корекция на зъбите. В същото време актрисата учела в училище, в което много  богати семейства изпращали децата си. В пристъпи на депресия се самонаранявала с нож, признава самата тя след години. Започва да експериментира с дрога и в интервюта разказва, че на 20-годишна възраст вече била опитала „всички възможни наркотици“. По онова време Анджелина се обличала само с черни дрехи, боядисвала косите си червени и, по собствените ѝ признания, се ненавиждала.

Брад Пит разпространи интимни снимки на Анджелина (ГАЛЕРИЯ)

Джоли започва да работи като модел, когато била на 14 - основно в Лос Анджелис, Ню Йорк и Лондон. Междувременно участва в няколко музикални клипа към песни на Лени Кравиц и  и Meat Loaf.

В периода 1997 – 2000 г. прави големия си пробив в киното с филми като „Джия“, „Колекционерът“, „Луди години“, „Да изчезнеш за 60 секунди“.

На 28 март 1996 г. се омъжва за британския актьор Джони Лий Милър.

СТИЛЪТ НА ДЖОЛИ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ (ГАЛЕРИЯ)

Джоли е бисексуална. Неколкократно е потвърждавала своята любовна връзка с Джени Шимицу, актриса от японско-американски произход, от времето, когато двете били заедно в групата "Фоксфайър" (Foxfire).

Джени Шимизу - бившата приятелка на Анджелина Джоли (СНИМКИ)

На 5 май 2000 г. се омъжва за актьора Били Боб Торнтон. Три години по-късно и вторият брак на холивудската звезда се разпада.

От 2004 г. живее с партньора си от „Господин и госпожа Смит“ Брад Пит, от когото на 27 май 2006 г. ражда момиченце - Шайло Нувел. На 12 юли 2008 г. дава живот и на близнаците Вивиан-Маршелин (момиченце) и Нокс-Леон (момченце). Другите им деца са осиновени, всички носят фамилията Джоли-Пит: Мадокс Чиван (р. на 5 август 2001 г. в Камбоджа), Захара Марли (род. на 8 януари 2005 г. в Етиопия и Пакс Тиен (р. на 29 ноември 2003 г. във Виетнам). След двегодишен брак, през септември 2016 г., Брад и Анджелина се развеждат.

ЛЮБОВ ОТ МИНАЛОТО: Джоли и Пит, когато още бяха Бранджелина (ГАЛЕРИЯ)

През 2013 г. Анджелина обявява, че се е подложила на превантивна двойна мастектомия (отстраняване на млечните жлези), след като разбрала, че има генетично предразположение към рак на гърдата. Две години по-късно Джоли разказва пред New York Times, че вече се е подложила на операция и по отстраняване на яйчниците.

Анджелина Джоли е носителка на почетен „Оскар“ за 2013 г. за благотворителната си дейност.

Анджелина Джоли с шестте си деца на светско събитие (СНИМКИ)

Брад Пит се появи на партито за 50-ия юбилей на Дженифър Анистън (ВИДЕО+СНИМКИ)

Из семейните албуми на най-големите звезди в света (ГАЛЕРИЯ)

Брад Пит - неузнаваем в първата си фотосесия след развода (ГАЛЕРИЯ)

Анджелина Джоли с нов мъж до себе си? (СНИМКИ)

13 звездни двойки, чиято любов пламва на снимачната площадка (ГАЛЕРИЯ)

Знаменитостите, които са били бедни като деца (ГАЛЕРИЯ)

СВЕТОВНИТЕ СЕКССИМВОЛИ – ПРЕДИ И СЕГА

МОНИКА БЕЛУЧИ – ЕДНА НЕУВЯХВАЩА КРАСОТА (ГАЛЕРИЯ)

 КАКВО СЕ СЛУЧИ С ЕДНА ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ СЪБЛАЗНИТЕЛКИ НА ХОЛИВУД? 

49-годишна жена изглежда с 30 години по-млада (ГАЛЕРИЯ)

Холивудски актьори, които доказаха, че любовта е сляпа (ГАЛЕРИЯ)

Моника Белучи: Не се тревожа, че ме възприемат като зряла жена (ГАЛЕРИЯ)

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.