Няколко души са ранени

Експлозия избухна в центъра на тунизийската столица Тунис, съобщи БТНЕС. Съобщенията са по данни на очевидци.

Спутник съобщи, че цел на експлозията е бил полицейски автомобил на улица „Хабиб Бургуйба“.

 

Според сведения на очевидци, атентатор самоубиец е задействал взривно устройство пред полицейската кола, ранявайки няколко души.

 

Във Facebook се появи видеоклип, показващ тунизийската полиция и други служби за Спешна помощ, които се занимават с последствията от взрива. В клипа може да се види поне едно пострадало лице. 

При единия терористичен акт, на главната улица на Тунис, бяха ранени трима цивилни и двама полицейски служители, съобщиха от Министерството на вътрешните работи.

"Това беше самоубийствена атака, която се случи в 10:50 часа" на „Хабиб Бургиба“, каза говорителят на вътрешното министерство Софиене Зааг.

Първоначално беше съобщено, че атентаторът камикадзе не е убил никой, но има петима ранени - трима цивилни и двама полицаи.

Втората атака е насочена срещу базата на Националната гвардия в столицата. При нея бяха ранени четирима от служителите. Първоначално хората се разбягали в паника, преди някои да се скупчат около мястото на нападението, изразявайки гняв срещу властите. Магазините и офисите бяха затворени от полицията.

Намериха тяло на жена след експлозията в жилищна сграда във Виена (ВИДЕО+СНИМКИ)

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.