Корозирали парапети и изронена настилка застрашават жители и гости на града

Корозирали парапети и изронена настилка излагат на риск жителите и гостите на морската ни столица. Става дума за една от най-посещаваните дестинации - Морската гара във Варна. Панорамната й  площадка и естакадата към нея са в окаяно състояние. Въпреки опасността, всеки ден там се събират туристи, с цената на живота си.

Морската гара във Варна е едно от местата с най-хубава гледка към морето и затова е притегателен център, както за много жители, така и за гости на морската ни столица.

Хора посещават мястото през целия ден, най-много се събират в следобедните часове и по залез. Тогава там се получават най-хубавите снимки. За съжаление, в името на перфектния кадър дошлите на Морската гара се качват по парапетите или конструкцията, която е в лошо състояние.

16% по-малко туристи това лято във Варна

Площадката е на около 50 г. и е силно корозирала. Предупредителни табели има, но те не забраняват достъпа до съоръжението. От „Пристанищна инфраструктура” признават, че има проблем и призовават хората да се качват с повишено внимание. От предприятието обещаха и скорошен ремонт.

„С корозията шега не бива. Опасно е особено за малките деца. Типично по български, за съжаление, не само тук е така”, каза турист.

„Това е едно от любимите места на жителите и гостите на Варна. В момента площадката не изглежда в най-идеалния си вид, но ДП „Пристанищна инфраструктура” е обявило процедура по Закона за обществените поръчки за ремонт на вълнолома. Парапетът на пасарелката ще бъде подменен, подходните стълбища и настилката - също. Вълноломът е построен през 1906 г. и заради метеорологичните условия има нужда от поддръжка”, коментира Димитър Николов от ДП „Пристанищна инфраструктура”.

НЕОБЕЗОПАСЕН ИЗКОП: Две жени паднаха в еднометрова дупка във Варна

Срок за започване на ремонта няма. Достъпът на туристи няма да бъде спрян, защото това би предизвикало недоволство сред хората, казват отговорните институции.

Повече по темата гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес