Вва дни след кървавото престъпление все още не е напълно сигурно какви са били мотивите на извършителя и дали е имал съучастник

Мъжът, който уби сестра си и още 8 души в американския град Дейтън е бил обсебен от идеята за насилие и се е забавлявал с мисълта да извърши масово убийство, съобщават Евронюз и БГНЕС.

Агентът от ФБР Тод Уикъръм каза на пресконференция, че два дни след кървавото престъпление, което завърши със смъртта на извършителя Конър Бетс, все още не е напълно сигурно какви са били мотивите му и дали е имал съучастник.

Няма данни за расови мотиви при стрелбата в Дейтън

Нападателят имал полуавтоматична карабина и специален пълнител, побиращ 100 патрона. Той носел маска и бронирана жилетка. Полицейският патрул, който го застрелял, успял да го елиминира само 30 секунди, след като убиецът открил огън по хора пред нощно заведение.

Освен 9-те жертви, нападението остави и повече от 25 ранени.

"Лицето е имало обсесия от идеологии на насилието.", казаха от ФБР.

Според агентите, няма никакви индикации, че 24-годишният Конър Бетс е бил мотивиран от расова или етническа омраза, въпреки че 6 от 9-те убити са чернокожи. "Той е разучавал масови стрелби и е изказвал желание да извърши такава", казаха от ФБР.

Две масови убийства разтърсиха САЩ в последните 24 часа (ОБЗОР)

Въпреки тези открития, разследващите казват, че все още не знаят много неща. "Искаме да разберем дали някой му е помогнал и кой е бил. Дали някой е знаел в по-големи подробности за намеренията му, както и защо е решил да прибегне към точно този тип нападение", казват от ФБР.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.