Полиция и жандармерия блокираха града

Град Левски осъмна блокиран от полиция и жандармерия. При акцията се претърсват девет адреса. Операцията е срещу телефонни измамници, които живеят в т.нар. квартал на богатите, но официално нямат доходи.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Арестувани са осем души. За това съобщи зам.- главният прокурор Иван Гешев. Седем от тях са от Левски, а един, който се считал за муле, е заловен в София.

Сред арестуваните е Димитър Серафимов, по прякор Келеша, считан за един от тарторите на групи за измами. Задържан е и синът му - Васил. Претърсванията в дома на Серафимов продължиха повече от 6 часа. Иззети са множество злато, пари и автомобилите им. Извършените от тях измами през годините са за стотици хиляди левове. Роднини на Келеша отказаха коментар.

„Град Левски е меката на „ало” измамниците в България. Това е една от най-сериозните групи, които работят на територията на страната”, заяви за медиите зам.-главният прокурор Иван Гешев.

„Разследването на тази група започна преди седем месеца. Всички задържани са криминално проявени. По-голямата част от тях са осъждани”, допълни директорът на ГДНП Христо Терзийски.

Групата е извършвала измамите от Румъния. Терзийски каза още, че са намерени сим карти на румънски оператори.

„Румъния не е безопасно място за тях. Скоро и други места няма да бъдат безопасни”, поясни Гешев.

Преди три години Келеша беше арестуван при акция в Пловдив и осъден на две години затвор след разследване на NOVA. 

След разследване на NOVA: Двама телефонни измамници остават в ареста

Сред обискираните адреси са домовете на Келеша, на баща му и брат му. С металотърсачи полицията провери и двора на къщата на Серафимов.

Негови съседи заяви пред камерата на NOVA, че той имал бизнес - държал магазин за хранителни стоки. Роднините му обаче отказаха коментар.

Подобна акция имаше и в Горна Оряховица в средата на април. А Левски е един от трите града с концентрация на този вид престъпност. 

Подробности за обвинения и дали, и на кои от групата ще бъде поискан постоянен арест ще стане ясно в събота.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.