Определена му е парична гаранция в размер на 50 000 лева

Привлякоха като обвиняем по второ дело кмета на Костенец Радостин Радев, предаде БГНЕС.

Той е обвинен за длъжностно присвояване, затова че през декември 2018 г., в условията на продължавано престъпление, на два пъти е поискал и получил от касата на общинско предприятие за дърводобив общо 22 137 лева, които присвоил за себе си. Това досъдебно производство срещу Радев се води и за безстопанственост.

Кметът на Костенец предлагал 30 000 лева да гласуват решение в негова полза

По второто дело на кмета на Костенец е определена парична гаранция в размер на 50 000 лева, съобщиха от спецпрокуратурата.

Преди повече от два месеца, на 18 юни 2019 г., Специализираната прокуратура привлече Радев към наказателна отговорност за подкуп. Той бе обвинен в това, че в качеството си на длъжностно лице обещал 30 000 лева на общински съветник, за да гласува по определен начин на предстояща сесия на Общинския съвет.

Пуснаха кмета на Костенец под домашен арест

По първото дело кметът на Костенец бе задържан, впоследствие мярката му за неотклонение бе изменена в „Домашен арест“. На 29 август 2019 г. (вчера), Апелативният специализиран наказателен съд отново измени мярката му – гаранция от 70 000 лева. Това определение на съда е окончателно и не подлежи на обжалване. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.