„Това, което постига Гришо е много повече от това, което постига Федерер", каза още той

„Григор Димитров в момента е в невероятна форма. Има 50 на 50 шанс Гришо да надвие Медведев на полуфинала на US Open. Гришо е в своя възход, не е контузен и има шанс да спечели и мача и турнира”. Това заяви финансистът Владимир Каролев след историческата победа на Григор Димитров над Роджър Федерер на US Open.

ИСТОРИЧЕСКА ПОБЕДА! Гришо надви Федерер на US Open (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Това, което постига Гришо е много повече от това, което постига Федерер. В Швеция, Швейцария, Испания, САЩ и други страни от 30 години има държавна и частна подкрепа на тениса. Всички тези състезатели, които стават известни, не са дали обикновено нито едно евро за развитието си и имат подкрепа”, каза още той.

„Федерер е най-добрият тенесист в последните 10-15 години. Според мен, той е най-разнообразният като игра и най-интелигентният”, коментира Каролев.

Федерер: Григор ми е приятел, обичам мачовете срещу него

„Спортист със слаба психика в интелигентните спортове като шах, голф, тенис и бейзбол няма. Въпреки това има играчи, които се отличават с феноменална психика. Гришо миналата година загуби на финал в Ротердам. Моментално хейтърите казаха, че той никога няма да бие. Аз обаче знаех, че предишната нощ е вдигнал много висока температура. Как да биеш Федерер така?”, каза Каролев.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.