При инцидента няма пострадали

Запалиха имот на кандидат за кмет на бургаското село Ясна поляна. Изгорели са метален фургон и 800 бали сено. За щастие при инцидента няма пострадали.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Михал Грудов получил сигнала за горящите постройки около 22:50 часа в нощта срещу сряда. Изгорял е фургон, с всичко в него, което било в помощ на животновъдното му стопанство. Огънят унищожил и балите със слама за животните, които отглежда. Грудов подозира, че пожарът е умишлен и е свързан с кандидатурата му за кмет, защото имало предупреждения.

„Предупреждавали са ме с думите „Недей, откажи се. Не се намесвай. Властта е в нас, ще изгориш” и подобни неща”, коментира Грудов.

Той е на 37 годишни и се кандидатира за пръв път за кметския пост в Ясна поляна, Община Приморско. Зад него стои ВМРО. Досега е бил 5 години кметски съветник.

„Вода имаме, но ток нямаме. Не може да стане късо съединение. Всичко е умишлено запалено”, коментира Груд Грудов - баща на Михал.

Запалиха колата на разследващ полицай в София

В селото хората не вярват палежът да е свързан с изборите. „Може да се предполага всичко. Може да е заради избори, може да е заради нещо друго. Познавам го, добро момче е”, каза Георги Велков - жител на Ясна поляна.

Михал недоумява кой може да посегне на храната на животните му за зимата. Изгорели са близо 800 бали със сено. „Аз нямам нищо против никого в селото и нямам кой знае какви възможности да се намеся в политика на властимащите, които управляват цялата държава в момента” каза още той.

Кандидатите да ръководят селото са двама. Те ще се надпреварват за гласовете на 560 души. От щаба на ВМРО в Приморско съобщиха за NOVA, че осъждат посегателството върху техния кандидат за кмет на село Ясна поляна.

Репортер: Цеца Алексова

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.