Автомобил на семейството е запален и преди около година

Запалиха семейната кола на двама полицаи в София. Това е вторият палеж на автомобил на същите собственици за последната година и половина. А синът им е репортерът на NOVA Кристиян Попов. Колата е подпалена около 05.00 ч. тази сутрин. Тя е била паркирана точно пред входа на собствениците. Други засегнати автомобили няма. А камерите запечатват извършителя.

ПАЛЕЖ ВЪВ ВИДИН: Изгоряха жилище на съдебен служител и кола на полицай (ВИДЕО)

„Първо чух свистене. После видях в тавана ми отблясъци от огъня. Погледнах през прозореца и видях, че колата ни гори. Това е втора кола в рамките на година и половина. Веднага изтичах и започнахме да гасим с малки пожарогасители, но това е нищо, не можеш да го локализираш. Единствено може да го спреш за момент и той лумва отново. Бяхме се обадили на пожарната. Много бързо дойдоха. Може би 5 минути им трябваше. И още 5 да го загасят, но щетите са доста сериозни”, коментира Кристиян Попов. Той и семейството му обаче не вярват, че колата им е избрана случайно. 

Арестуваха трима души след нападение на полицаи в Мъглиж (ВИДЕО)

Кристиян Попов се надява деянието да не е свързано с неговата работа или с тази на родителите му. Първият случай е от февруари миналата година. А според потърпевшите, извършителят е един и същ.

„На първите кадри се вижда едър мъж с криви крака. Във втория случай фигурата е същата. Лицето е скрито. Моите родители са хванали доста престъпници. Може да е всеки един от тях. Досега не сме получавали преки заплахи. Запалените коли явно са предупреждение”, коментира Попов.  

Сигнали са подадени в полицията и при двата случая.  След първия – извършителят не е установен. Разследването продължава.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.