Швейцарецът пропусна турнира в Париж от 2016 до 2018

Световният номер 3 Роджър Федерер ще участва на Откритото първенство на Франция през следващата година. Легендарният тенисист потвърди участието си на "Ролан Гарос" 2020, само два дни след като заяви, че ще играе и на Олимпиадата в Токио следващото лято, предава БГНЕС.

Швейцарският маестро не участва на турнира от Големия шлем в Париж от 2016 до 2018, но тази година се завърна на червените кортове във френската столица и достигна полуфиналите, където бе спрян от Рафаел Надал. "Ще играя на "Ролан Гарос". Най-вероятно няма да участвам на много турнири преди това, особено с плановете ми за участие в Олимпиадата. Най-вероятно ще играя на "Ролан Гарос", след това - "Хале", "Уимбълдън", Олимпиадата и може би Синсинати и US Open", сподели Федерер пред Си Ен Ен.

Петя Аршинкова се класира на четвъртфинал в Анталия

38-годишният тенисист има една титла от Откритото първенство на Франция, спечелена през 2009 г., когато победи на финала шведа Робин Сьодерлинг. В последните години той сериозно олекоти графика си и напълно пропускаше сезона на червено, но тази година игра на Мастърса в Рим и на Ролан Гарос. Решението на Федерер да участва на всички големи турнири през следващата година, включително и Олимпиадата, наведе неговите фенове на мисълта, че може би 2020-а ще е последната година в кариерата на великия швейцарец.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.