Тя заяви, че ще коментира окончателните резултати, след като бъдат обявени

„Настина дадох всичко от себе си в тази трудна, жестока и нечестна кампания. В нито един момент не отговорих на вандалските актове с вандализъм, на лъжата - с лъжа, на агресията - с агресия, на купуването на гласове - с такова, защото вдъхновението на хората бяха по-важни от манипулациите и от черната кампания”. Това заяви Мая Манолова.

Тя заяви, че ще коментира окончателните резултати, след като бъдат обявени. „Причината е, че паралелното преброяване на моя щаб показва, че разликата е под 3%. Буквално за 2 часа от 12%, разликата стана 3%”, каза тя.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

„Благодаря на хората, които гласуваха за мен – близо 17 00 души. Благодаря на всички, които гласуваха по съвест. Останалите - знаят колко струва съвестта им. Благодаря на екипа ми, на инициативния комитет и на всички, които се изправиха в битка с достойнстово си”, посочи още тя.

„Ще бъда пределно искрена ако ме питате от какво ме е страх – не ме е страх от загубата, от принудата, от директните заплахи или от силовото постигане на резултат. Не съм страхлив човек и вие го знаете. Страхът ми най-ясно се изразява в думите на един от кандидатите за районни кметове, който днес ми каза: „Нищо не мога да направя, купуват пред очите ми гласове. Полицаите го виждат, нищо не можем да направим”, коментира Манолова.

Резултати от паралелното преброяване в областните градове (СНИМКИ)

„Страх ме от тези думи. От думите „нищо не мога да направя”. Това не е опасност за мен, това е реалната ситуация в страната, а тя е безобразно и безнаказано купуване на гласове. Безнаказано за управляващата партия ГЕРБ”, заяви още тя.

„Според нашия анализ постигнахме три важни неща. Първо - спечелиха гражданите. За първи път от 14 години в София имаше балотаж и гражданите поискаха истински дебат за развитието на столицата. Хората повярваха, че промяната е възможна. Между първия и втория тур за мен гласуваха още 50 000 души. И трето, София показа, че може да се обедини. Всички демократично настроени граждани си подадоха ръка и показаха, че могат да преодолеят партийните различния”, каза още Манолова.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.