При спецоперацията са арестувани двама

„Борбата с корупцията и безотговорността си има материални измерения. Моята работа е да осигуря условия на МВР, ГДБОП, ДАНС, заедно с прокурорите да провеждат такива акции. Оттук нататък ще говорят прокурорите. Колегите работиха активно. Ще говоря с коалиционните партньори. Тези, които са пряко назначени от  ГЕРБ, не ги коментирам. Нека има обвинителни актове”, заяви премиерът Бойко Борисов по повод акцията в Перник и МОСВ.

В четвъртък сутрин се проведоха акции на спецпрокуратурата, ДАНС и МВР в Перник и в София. По информация на NOVA има двама задържани.- бившият областен управител на Перник Ирена Соколова и отстраненият шеф на местното ВиК - Иван Витанов.

Бившата областна на Перник и отстраненият шеф на ВиК - задържани заради водната криза (СНИМКИ)

„Дали си от ГЕРБ или от БСП не трябва да значи нищо. Има свършена и несвършена работа. Ние имаме 800-900 хиляди представители на ГЕРБ. Има теми, които са коалиционни. Нека колегите завършат мероприятията, които се водят. Ние сме правова държава. Всеки е невинен до доказване на противното”, категоричен е той.

Според премиера няма връзка между атентата в Сарафово и убития от САЩ генерал Солеймани.

КСНС с препоръки заради кризата в Близкия изток (ВИДЕО+СНИМКИ)

Относно Консултативния съвет за национална сигурност, който се проведе при президента Румен Радев заради конлфиките в Близкия изток, премиерът заяви, че това е бил лесен КСНС и участниците са се обединили около общ текст. 

"Максимална бдителност, внимание, дипломацията трябва да бъде водеща и да се търси траен мир в региона", обобщи министър-председателят.

Според него би било безотговорно да се каже, че няма заплаха за България. Заплаха има за всички страни в света, когато има конфликт като този в Близкия изток, посочи Борисов.