Маестрото не срещна особена съпротива срещу сръбския тенисист

Ветеранът Роджър Федерер се класира без проблеми за третия кръг на Откритото първенство на Австралия, след като победи сърбина Филип Крайнович с 6-1, 6-4, 6-1 във втория си мач в Мелбърн.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Заради валежите в първия ден на турнира, които разместиха програмата на мачовете от първия кръг, вчера Крайнович игра петсетов мач с квалификанта Куентин Халис и умората се отрази на днешния мач. Федерер започна ударно двубоя и спечели първите пет гейма, преди да позволи на съперника си да се разпише в резултата.

Вторият сет бе най-оспорван, като швейцарският маестро рано дръпна с пробив, но Крайнович намери сили да го върне и да изравни при 4-4. Все пак Федерер не допусна изненади и взе следващите два гейма, за да се доближи на сет от победата.

В третата част световният номер 3 даде само един гейм на съперника си и затвори мача след час и 32 минути игра.

 

Нивото на игра на Федерер бе изключително високо, като той вкара почти 70 процента първи сервиси в игра, реализира 14 аса и направи 42 печеливши удара срещу едва 14 непредизвикани грешки. За шесткратния шампион това бе победа номер 99 в Мелбърн, а юбилейният стотен успех той ще търси срещу австралиеца Джон Милман, който по-рано днес победи 31-ия поставен в схемата Хуберт Хуркач с 6-4, 7-5, 6-3.