Това съобщи депутатът Фараджула Раджаби

Черните кутии на украинския пътнически самолет „Боинг-737“, който бе свален в близост до Техеран, ще останат в Иран и ще бъдат разшифровани на територията на страната. Това съобщи депутатът Фараджула Раджаби, цитиран от БГНЕС.

"Летателните регистри на украинския лайнер, който падна до Техеран, ще останат в Иран и ще бъдат разшифровани на иранска територия. Министерството на пътищата и градоустройството на Иран ще изучава информацията в кутиите на самолета", обясни съобщи Раджаби.

Украинският самолет край Техеран е бил свален с две зенитни ракети

Припомняме, че на 22 януари властите в Иран за първи път съобщиха, че разшифроването ще се извърши на територията на азиатската държава. Преди това обаче ръководителят на отдела за разследване на инцидентите на Републиканската организация за гражданска авиация Хасан Резайфеар заяви, че иранските власти ще предоставят на Украйна информацията от записващите устройства, катастрофирал близо до Техеран.

Има арестувани заради сваления украински самолет

По-рано този месец властите в Иран съобщиха, че кутиите ще бъдат предадени на Франция и там ще се разчете информацията от тях. Френските власти, обаче, отрекоха Иран да ги е търсил за помощ.

СЛЕД СВАЛЯНЕТО НА ПЪТНИЧЕСКИ САМОЛЕТ: Втори ден на протести срещу властта в Иран