В редица градове хората скандираха "Лъжат, че врагът е Америка, нашият противник е тук"

Втори ден протести срещу властта в  Иран. Причината е сваленият по погрешка, от Техеран, пътнически самолет със 176 души на борда. В редица градове хората скандираха "Лъжат, че врагът е Америка, нашият противник е тук".

Иран призна, че е свалил украинския самолет

Недоволството се разпали от това, че Революционната гвардия на Иран не призна веднага вината си за свалянето на самолета, а го направи едва след като Канада и Съединените щати обявиха, че имат доказателства какво точно се е случило.

Четири ракети са ударили база с американски военни в Ирак

Преди по-малко от 2 месеца в Иран имаше масови бунтове срещу тежката икономическа обстановка. А хуманитарни организации твърдят, че полицията и армията са убила стотици протестиращи, а интернетът е бил спрян в цялата страна.

Властите отрекоха, че са стреляли по протестиращите, след като беше публикувано видео, на което се вижда кръв по улиците. Революционната гвардия призна, че е свалила самолета едва след като Вашингтон и Отава обявиха, че имат доказателства, а това предизвика протестите.

Най- известната спортистка на Иран избяга от страната и обяви, че режимът я използва като инструмент за пропаганда. 21-годишната състезателка по таекуондо Кимиа Ализаде е единствената жена, спечелила Олимпийски медал за Ислямската република.