Кражбите в Твърдица са много, но по статистика в полицията такива няма

Близо 110 кози изчезнаха от стадо на животновъдот Сливенско. За жалост, кражбите в Твърдица са много, но по статистика в полицията такива няма.

23-годишният Недко Недков отглежда близо 300 кози край село Сборище. Една сутрин забелязва, че липсват много от животните. „В петък срещу събота установих, че задната врата на обора е разбита. Животните бяха навън. Надявах се да не са откраднали много кози. Започнах да ги броя. Търсих ги и намерих една от тях в казанлъшко село. Всички животни са с ушни марки. Подадохме сигнал в полицията, но до момента няма развитие”, разказа в ефира на „Здравей, България” Недко Недков.

Мъжът не е единственият ограбен. Още десетки хора се оплакват от набези. Според животновъдите виновниците за кражбите са няколко криминално проявени мъже.

„Тези кражби продължават от години. Има една бригада, но никой не ги закача. Когато бяха в затвора, кражби нямаше. В момента, в който се установи крадецът, кметът отива в полицията и казва: „Не го закачайте”, споделят местните жители.

Заловиха мъжа, отмъкнал заек и 10 гълъба от зоокът в Перник

Те призоваха органите на реда да се заемат със случая, за да не се стига до саморазправа.

„Ще ескалира напрежението. Слушайки какво говори главният прокурор всеки ден по телевизията, виждайки какви мерки се вземат по другите населени места, молим това да стане и при нас”, казаха жителите на Твърдица.

От полицията в Сливен обявиха, че се води разследване за изчезналите 110 кози, но резултат на този етап – няма.