Градът е част от Столичната община, но пътищата към него се оказаха платени

Живеещите в град Нови Искър излязоха на протест. Те блокираха за три часа Околовръстния път на София при разклона за Мировяне. Нови Искър е част от Столичната община, но пътищата към него се оказаха платени. По-рано хората блокираха и централната улица в града. Исканията им са ясни – да не се плащат винетки, за да пътуват до София. Протестиращите заявиха, че ще внесат това искане и във Столичната община. Настояват при тях да дойде както премиерът Бойко Борисов, така и кметът на София – Йорданка Фандъкова.

Борисов към шефа на АПИ: Защо ми правите тези номерца? (ВИДЕО+СНИМКИ)

„За пътищата, които използваме, за да стигнем до централната част на града, се изисква винетен стикер. Не смятаме, че това е редно. Премиерът много добре излезе пред медиите, накара се на шефа на АПИ, както се кара учителка на дете, което не си е написало домашното. Смятам, че ще има промени, но защо трябваше да се чака една година след предишното му заседание, което беше на 2-ри януари 2019 г.”, коментира един от протестиращите.   

 

 

Без глоби за шофьорите, хванати да карат без винетка по Северната тангента

Протестът започна след 18.00 часа. Не е ясно докога ще продължи. Не се допускат да преминават коли на градския транспорт.