Пробите са били изпратени в Стара Загора

От двама нови пациенти на инфекциозното отделение на МБАЛ - Хасково днес са взети проби за коронавирус, които са изпратени за изследване в Стара Загора, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Мутафчийски: Състоянието на мъжа, настанен в „Пирогов”, се влошава (ВИДЕО)

В единия от случаите става дума за 48-годишна жена от свиленградското село Мезек, която е пребивавала в Италия. Другият хоспитализиран е 27-годишен мъж от Димитровград, завърнал се от Англия. Той е бил изпратен в лечебното заведение по преценка на личния лекар. И двамата са в добро общо състояние, уточняват от щаба.

Мъж със симптоми на грип и със задух е изолиран в инфекциозното отделение на болницата в Добрич, съобщи на БТА директорът на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ д-р Светла Ангелова. По думите й, пациентът /45 г./ е в добро състояние. Мъжът е настанен в болничното заведение след завръщането му от посещение в няколко европейски държави.

Митове и факти за коронавируса

Вчера в инфекциозното отделение на областната болница в Хасково с грипоподобни симптоми бе приет и 44-годишен турски гражданин, като неговите проби също са били изпратени за изследване тази сутрин.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК