Добромир Карамаринов заема поста на норвежеца Хансен, който получи сърдечен удар

Европейската лекоатлетическа федерация назначи Добромир Карамаринов за временен президент, след като норвежецът Свейн Арне Хансен получи сърдечен удар миналата седмица, обяви българинът, предаде БГНЕС.

Карамаринов, който бе първи вицепрезидент на Европейската атлетика, ще изпълнява длъжностите на Хансен, докато той се възстанови. 73-годишният норвежец, който получи инфаркт на 15 март, бе избран за шеф на Европейската лекоатлетическа федерация през 2015. “Ситуацията е деликатна и се чувствам наистина странно, защото Свейн Арне е страхотен човек, познавам го от 30 години и сме много добри приятели. Желая му бързо възстановяване и бих искал да го видя отново на президентския пост на Европейската атлетика”, сподели Карамаринов, който освен това е член на Световната атлетика и президент на Българската лекоатлетическа федерация.

България отново с висок пост в европейската атлетика

Европейската атлетика организира Европейското първенство, което тази година трябва да се проведе през август в Париж, въпреки че може да бъде отложено заради пандемията от коронавирус. “Надяваме се, че Европейското ще се проведе по план. Но ситуацията във Франция е много сериозна в момента и ще видим какво ще се случи в следващите 1-2 месеца. Моментът е много тежък, наистина, но всички ние искаме европейските атлети обратно в действие възможно най-скоро”, коментира Карамаринов. Президентът на БФЛА, който в четвъртък ще навърши 62 години, е бивш състезател на 400 м с препятствия.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП