Откритото първенство на Великобритания по тенис трябваше да стартира на 29 юни

Роджър Федерер коментира, че е "съкрушен" след новината за отменянето на Откритото първенство на Великобритания по тенис заради пандемията от коронавирус. Надпреварата на тревата на "Уимбълдън" няма да се състои за първи път от 1945 година след края на Втората световна война.

Отмениха и Уимбълдън (СНИМКИ)

Швейцарският ас, който е рекордьор с осем титли от турнира от Големия шлем в Лондон, написа в Twitter веднага след като новината беше разпространена официално: "Съкрушен съм".

38-годишният Федерер съобщи още, че не мисли да прекратява кариерата си и възнамерява да играе на турнира на трева в Хале, който е подготвителен за Уимбълдън.

"Времената са трудни, но вярвам, че ще намерим вътрешни сили, ще се справим и ще се завърнем още по-силни. Очаквам с нетърпение за играя в Хале през следващата година. Бъдете здрави", коментира той. 

Седемкратната шампионка при жените Серина Уилямс от САЩ пък сподели по повод отпадането на надпреварата в Лондон: "Шокирана съм".

Откритото първенство на Великобритания по тенис трябваше да стартира на 29 юни, но след решението за отмяната 134-о издание ще започне на 28 юни 2021 година, когато Федерер и Уилямс ще бъдат почти на по 40 години.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП