Коментар на аграрния експерт и производител Красимир Кумчев

Земеделските производители ще бъдат подпомогнати допълнително от държавата. Субсидията ще бъде отпускана на база доходите им, стана ясно вчера по време на брифинг в Министерския съвет с участието на ресорния министър Десислава Танева и земеделския производител Красимир Кумчев. Така щяло да се гарантира, че земеделците няма да укриват доходи. 

ПРЕДЛОЖЕНИЕ: Държавата да отпуска допълнителни средства за производителите на зеленчуци

“На срещата вчера предложих да се премине към подпомагане на доход на производителите. Това на практика означава, че земеделският производител трябва да е произвел и да е продал. Досега нямаше значение дали и на каква цена той е продал произведената стока”, коментира Кумчев за предаването “Плюс-Минус. Коментарът след новините”. 

По думите му именно тази мярка е много важна. “Ако тя се спази и има наливане на един сериозен ресурс в зеленчукопроизводството, още през тази календарна година може да имаме положителни резултати”, каза той. 

Ще има ли ефект идеята безработни да помагат в земеделската работа?

“Практиката досега показва, че масово се пишат фактури “на коляно”, в които краставиците се продават за 1 лв., но се пише, че това се случва за 20 ст. Така се ощетява бюджетът и се влиза в схема на измами, които обаче рефлектират върху реалния производител”, посочи още Красимир Кумчев.  

Целия разговор гледайте във видеото. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!