Според Деянов повдигнатото му обвинение е несправедливо

Братът на певицата ЛиЛана -  Александър Деянов, познат като бийтбоксъра Скилър, се предаде сам в ареста. Той имаше 14-дневен срок, за да плати 50 хиляди лева парична гаранция за свободата си.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Точно в 10:30 часа в четвъртък Александър Деянов и адвокатът му дойдоха пред ареста на "Майор Векилски".  Целта - да се предаде и отново да се върне зад решетките, защото решил в знак  на протест, да не плаща паричната си гаранция, която второинстанционният съд намали от 100 000 на 50 000 лева. За да се измени мярката обаче, прокуратурата трябва да излезе с постановление. Такова в 10:30 сутринта - нямаше. Затова адвокатът и клиентът му изчакаха пред вратата на ареста един час. След като никой не прибра Деянов, те си тръгнаха.

Спецпрокуратурата: ЛиЛана и съдружниците й заплашвали служители на АПИ (ДОКУМЕНТИ)

Александър Деянов, сестра му ЛиЛана и съдружникът й са обвинени за участие в организирана престъпна група и злоупотреби с еврофондове. Според Деянов повдигнатото му обвинение е несправедливо.

„Честно казано нямаше да мога да се погледна в огледалото, ако бях платил такава гаранция за такова несправедливо решение. Не знам какво ме очаква. Но се реших. Смелост и вярвам в моята невинност. В живота си 1 лев не съм откраднал и 1 човек не съм излъгал“, каза Деянов.

„За да го приемат, трябва да има постановление на прокуратурата. На изчакване сме. Ще чакаме 1 час, ако не се появи никой от прокуратурата си тръгваме“, коментира адвокатът на Деянов Николай Хаджигенов.

Към момента в ареста са и другите двама обвиняеми, а именно певицата ЛиЛана и съдружникът й Мартин Димитров. Според разследващите Димитров е организатора на престъпната група, работила от 2016 г. Прокуратурата твърди, че става дума за схема на няколко дружества, контролирани от ЛиЛана, които неправомерно усвоявали пари по европейска програма.

 

 

По информация на NOVA Александър Деянов и към момента е на свобода. Предвид факта, че той не е платил гаранцията си в законоустановения срок, това означава, че той задължително ще бъде върнат зад решетките. Как и кога ще се случи това, предстои да стане ясно в следващите дни.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.