Вижте какво каза директорът на стадион "Георги Аспарухов" Калоян Заразанов

След 88 дни прекъсване заради коронавируса efbet Лига се възобновява, и то с двубоя на върха – „Левски” - „Лудогорец” и „Локомотив" Пловдив -„Етър”.

Двубоят „Левски” - „Лудогорец” ще се играе на стадион „Георги Аспарухов". След решение на властите по родните стадиони ще се допуска публика, но при определени условия.

След 3 месеца без футбол подготовката за дербито на стадион „Георги Аспарухов” течеше от рано сутринта.

За първи път от началото на пандемията е разрешено феновете да са на спортните събития. Но дори на големите стадиони дистанцията между привържениците е задължителна.

 „Имаме право да допуснем на стадиона около 5 100 души. Те ще бъдат настанени през две седалки. По входовете ще има дезинфектант. Призоваваме всички посетители да спазват ограниченията. Мерките за сигурност са засилени”, каза директорът на стадион "Георги Аспарухов" Калоян Заразанов.

 

Изключение от мерките няма да се направи дори за най-запалените фенове на сините, които традиционно са в сектор Б.

„Секторът е голям - 5800 човека. При положение, че пуснем 1600-700, това е предостатъчно място, за да бъдат разделени”, коментира Зарзанов.

А за привържениците на „Лудогорец” в Разград е предвиден фен фест. Той ще продължи цяло лято. Тази вечер феновете ще могат да гледат на голям екран дербито. И в Разград важат същите правила - дистанция между феновете и спазване на всички мерки.

Мачът е с особен заряд за „Левски”. След сътресенията в клуба от последния месец сега всички очаквания са насочени към новия собственик – Наско Сираков.

„Трябва да се запази спокойствие, защото в момента вълнението и положителните емоции у феновете са огромни. Това по естествен път ще доведе и до огромни очаквания и огромни желания”, коментира Константин Папазов.

Рестарт на футбола в България

Пресконференция на Наско Сираков за бъдещето на клуба се очаква  следващата седмица.

Дербито ще се играе тази вечер в 21.00 ч.

 

 

Повече по темата гледайте във видеото.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.