Обирът се е разиграл през изминалата нощ

Обир като на филм! Жена нахлу в бензиностанция, с плик на главата. Успяла да си тръгне с над 3000 лева.

По- късно се оказало, че в обира е замесен вътрешен човек и заплашената служителка всъщност е съучастничка.

32-годишната жена е била маскирана с найлонов плик на главата. По данни на разследващите е действала в съучастие в друга дама, която е била на смяна през изминалата нощ. И двете са задържани. Но как се е стигнало до обира и за каква сума е той?

Сигнал за обира е подаден към 4 часа тази сутрин. Два часа след това 32-годишната извършителка е била задържана, а в квартирата й били открити откраднатите пари - сумата от близо 3400 лева. Жената е бивша служителка на обекта и съквартирантка с другата дама, с която действали в съучастие.

Двете заживяли заедно малко, след като 32-годишната жена напуснала бензиностанцията. Скоро след това настъпили финансови затруднения.

„Двете жени са имали предварителна уговорка да извършат деянието. Извършителката е жена, на възраст 32 години, от град Асеновград, същата е бивша служителка на въпросния търговски обект”, обясни Петър Бабугеров, директор на полицията в Асеновград.

По данни на разследващите, дамата влязла за парите от оборота по време на смяната на съквартирантката си. Не е била въоръжена, но не пропуснала да се маскира.

„Имала е поставен найлонов предмет на главата си, който не е позволявал нейното визуализиране”, добавя Бабугеров.

Жената на касата подала сигнал до частната фирма, която охранява обекта и скоро на мястото пристигнали екипи на полицията. Оказало се, че от касата липсват 3374 лева.

„Служителката в бензиностанцията разказала, че малко по-рано същата вечер в търговския обект е влязло маскирано лице, което е извършило кражбата на сумата оборотни средства”, добавят от полицията.

След като разследващите иззели записите от камерите, последвали още въпроси към жената. В крайна сметка тя признала за инсценировката и предала съквартирантката си.

Колегите им от бензиностанцията не поискаха да коментират обира. На двете дами ще бъдат повдигнати обвинения за кражба.

Ако бъдат признати за виновни, двете жени могат да получат присъда затвор до 8 години. Нямат предишни криминални прояви.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.