Булките предоставят своите мерки, за да осигурят перфектното им прилягане

Във времената на коронавируса, турските булки са намерили нов златен аксесоар, който да носят в деня на сватбата си, съобщи в. „Сабах“.

Турските булки обикновено получават комплект златни бижута и други златни предмети в дните на сватбите си от членове на семейството и гости. Настъпването на пандемията на коронавируса в Турция принуди много традиции на сватбата да бъдат приспособени - включително ограничени танци и задължително носене на маски.

Български учени твърдят, че са създали маска, която убива коронавируса

Тъй като необходимостта е майката на изобретението, тези промени създадоха нов, бляскав начин за булките да бъдат в тон с промените – по-точно техните лица.



В югоизточната провинция Кахраманмараш майсторите занаятчии започват да произвеждат позлатени маски или хирургически маски, покрити с 14-каратово и 22-каратово злато, за да красят булки. Тези блестящи маски гарантират предпазни мерки срещу COVID-19, без да има и най-малка загуба в стила на големия ден.

Цените на тези маски варират от 8 000 турски лири (1150 долара) до 75 000 турски лири.

Изработиха златна маска срещу коронавирус

Булките предоставят своите мерки, за да осигурят перфектно прилягане на маските, които се изработват за три дни след получаване на поръчката.
Маските могат да бъдат изработени в най-различни стилове и да се носят като уникално бижу.

Мустафа Йоз, председател на Камарата на бижутерите от Кахраманмараш, заяви, че търсенето на маските се е увеличило.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.