Отборът победи ПСЖ с 1:0

Европа има своя нов Крал в лицето на „Байерн Мюнхен”! "Баварците" надиграха трудно на финала в Шампионската лига тимът на Пари Сен Жермен с минималното 1:0! Шампионското попадение отбеляза Кингсли Коман в 59-ата минута, пише Gong.bg.

СНИМКИ ОТ ИГРАТА И ВДИГАНЕТО НА КУПАТА ВИЖТЕ ТУК 

 

Двата отбора започнаха срещата агресивно още от самото начало.

Първият удар към една от двете врати дойде в 6-ата минута, когато Тиаго Алкантара стреля извън наказателното поле, но високо и неточно. В 14-ата минута Килиан Мбапе се опита да застраши вратата на Мануел Нойер, но Леон Горетцка успя да блокира изстрела му. В 18-ата минута ПСЖ създаде и първата чиста ситуация за попадение. Мбапе изведе Неймар отляво в наказателното поле, който се оказа сам срещу Нойер, но вратарят успя да блокира удара му.

Четири минути след това  „Байерн” отговори също с първата си реална голова ситуация. Роберт Левандовски успя да стреля със завъртане, след като топката бе центрирана в наказателното поле, но кълбото се отби от десния страничен стълб на вратата на Кейлор Навас. 

В 24-ата минута отново парижани имаха чудесен шанс за попадение, след като организираха страхотна контраатака, при която Анхел Ди Мария бе изведен отдясно в наказателното поле и стреля с десния крак, но над вратата в аут.

Минута след това бе извършена и принудителна промяна в състава на „Байерн”. Жером Боатенг напусна контузен, като на негово място влезе Никлас Зюле. 

В 29-ата минута Леандро Паредес опита далечен удар, който профуча покрай лявата греда на Нойер.

Само 120 секунди по-късно вратарят на ПСЖ – Навас успя да спаси опасен удар с глава на Левандовски от няколко метра след центриране.

Секунди преди изтичането на редовните 45 минути „баварците“ допуснаха сериозна грешка в защитата си и това позволи на Мбапе да стреля от точката за дузпа, но много слабо и право в ръцете на Нойер.

 

В ответната атака Навас блокира силен удар по земята на Серж Гнабри. В добавеното време на първото полувреме Кингсли Коман премина покрай Тило Керер и падна на земята, а „баварците“ поискаха дузпа за задържане. Реферът Даниеле Орсато обаче не отсъди такава, като не получи сигнал да прегледа ситуацията със ситемата ВАР.

Второто полувреме започна без промени в двата отбора. Играта беше спокойна в началните минути на вторите 45 минути, но в 52-ата минута нервите взеха връх. Тогава Серж Гнабри изрита Неймар, заради което пък Леандро Паредес му скочи да търси обяснение. Арбитърът Орсато успя да се справи със ситуацията с жълти картона за Гнабри и Паредес. 

В 59-ата минута обаче „Байерн” удари първи. „Баварците“ организираха постепенна атака, при която Йошуа Кимих центрира на далечната греда към Коман, който с глава препарира Навас – 0:1. В следващите минути вдигнаха темпото и пропусна още няколко добри ситуации, като отново Коман беше в основата на една от ситуациите.

В 65-ата минута Томас Тухел направи и първата си рокада. Марко Верати замени Леандро Паредес. Минута след това Дейвид Алаба опита силен удар от дистанция, но над вратата. Малко след това пък Нойер пресече опасно центриране на Ди Мария.

Секунди след това за Байерн в игра се появиха Иван Перишич и Фелипе Коутиньо, които замениха Коман и Гнабри.  Двадесет минути преди края на редовното време Ди Мария намери по феноменален начин Маркиньос, който шутира, но отново Нойер изби в ъглов удар.

В 72-ата минута Юлиан Дракслер влезе на терена за ПСЖ, като замени Андер Ерера.

Малко след това парижани имаха претенции за дузпа за нарушение на Кимих срещу Мбапе, но отново Орсато подмина ситуацията.

Десет минути преди края на редовното време Лейвин Курзава замени Хуан Бернат, докато Ерик Максим Чупо-Мотинг смени Анхел Ди Мария. Играта все повече започна да се накъсва заради честите нарушения, които водеха до жълти картони.

В 86-ата минута Корентен Толисо смени Тиаго Алкантара. В добавеното време на срещата Мбапе успа да изведе Ерик Максим Чупо-Мотинг, който опита удар, но се получи карамбол и кълбото се отби от негов съотборник и излезе в аут.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.