Заради него бяха затворени улици и булеварди в столицата

Въпреки пандемията близо 3 000 професионални атлети и аматьори окупираха центъра на София. Причината - 37-я маратон в столицата. Заради спортната надпревара бяха затворени основни улици в центъра на града, както и по протежението на булевард "Владимир Вазов". 

 

 

Тазгодишният маратон се сдоби с цели трима победители, при мъжете финишираха двама участници от Мароко, хванати за ръка. Малко преди финала те се движеха почти еновременно, затова решиха да пресекат финиш линия заедно и да си поделят фонда. Тяхното време беше 2 часа 13 минути и 3 секунди.

При жените финишира състезателка от Украйна, която направи рекорд.

Около 3000 хиляди професионални атлети и аматьори се включиха в маратона. Тази година сред участниците имаше кениец, тайландец и румънец, няколко мароканци. Старт на маратона бе даден точно в 9,30 часа. Той е един от малкото, които ще се проведат в света тази година. 

 

 

Известно напрежение се създаде при старта на дисциплината от 10 км, когато един от състезателите изблъска с рамо състезателка от Сърбия. Тя падна на земята и събори и друг участник. Кадрите са предадени на полицията, предстои да стане ясно как ще бъде санкциониран маратонецът.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.