На 31 октомври Съюзът на артистите в България ще обяви носителите

На 31 октомври Съюзът на артистите в България ще обяви носителите на „Икар“ 2020. Сред номинираните са четирима от преподавателите в НАТФИЗ – проф. Маргарита Младенова, доц. д-р Асен Терзиев, доц. д-р Петър Кауков и ас. Стилиян Петров!

Проф. Маргарита Младенова е сред откроените в категория „Режисура“ за поетичния спектакъл „За светлото, което бе“ в Драматично-куклен театър – Враца. Тя ще се съревновава със своя възпитаник и асистент в преподавателската работа в НАТФИЗ Стилиян Петров, привлякъл вниманието на журито с постановката си в Театър „Възраждане“ – „За едно явление отелектричеството“ по Антон Чехов.

Доц. д-р Асен Терзиев и доц. д-р Петър Кауков ще си оспорват наградата в категория „Критически текст“. И двете книги „Драмата и Английският романтизъм – Уърдзуърт, Колридж, Байрон, Шели“ на Асен Терзиев и  „Комедиите на Шекспирмежду Ерос и Танатос“ на Петър Кауков излязоха в предходната година и могат да се намерят в книжарницата на НАТФИЗ.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.