Това обяви премиерът на страната Джъстин Трюдо

Американско-германският фармацевтичен тандем Pfizer и BioNTech, разработил обща ваксина срещу коронавируса, ще достави на Канада до края на месеца до 249 000 дози от нея. Това обяви днес премиерът на страната Джъстин Трюдо, цитиран от световните агенции.

Д-р Брънзалов: Нека не се филмираме с конспирации за чипове

Регулаторният здравен орган на Канада „Санте Канада” се очаква тази седмица да одобри ваксината за използване и първите пратки може да пристигнат още идната седмица, подчерта премиерът. Началните ваксинации ще бъдат направени няколко дни след пристигането на първите дози. Очаква се приоритетно да бъдат ваксинирани обитателите и работниците в старческите домове.

В началото на идната година Канада ще получи милиони допълнителни дози от ваксината на двете компании. Предвидени са 14 дистрибуционни центъра за ваксината в страната.

Във Великобритания получаваш имунизационна карта, ако се ваксинираш срещу COVID-19

Американската компания „Модерна”, която също разработи ваксина срещу коронавируса, обяви, че ще е в състояние да достави първите дози от нея в Канада още този месец.

Отава е сключила договори за над 400 милиона дози ваксини срещу COVID-19 с общо седем фармацевтични групи, които ги разработват. Канада няма предприятия за масово производство на ваксини.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Източник: БТА