Министър Сачева заяви, че се прави всичко възможно помощта да се изплаща възможно най-бързо

Финансовата помощ от 24 лева на ден за хората в неплатен отпуск може да не достигне до всички кандидатствали за нея преди празниците. Причината- кандидатствалите през декември най-вероятно ще вземат средствата в началото на месец януари.

Сачева: 284 хил. семейства получиха подкрепа за отопление

Ресорният министър Деница Сачева, обаче, обясни, че се прави всичко възможно парите да се изплащат възможно най-бързо.

„За тези, които са били в неплатен отпуск от 29 октомври до края на ноември, плащанията ще започнат от понеделник. Тези, които са в неплатен отпуск през декември – ще опитаме да направим плащанията към тях преди Нова година. По-вероятно е те да получат парите си в началото на януари. Но това е обичайна практика, защото заплатите за ноември се получават в началото на декември, а заплатите за декември в началото на януари.Правим всичко възможно да плащаме колкото се може по-бързо!”, заяви министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.

Допълниха списъка на бизнесите, които могат да кандидатстват за 24 лв. дневна компенсация

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.