34-годишната Галина доскоро работела във веригата

Съдът остави в ареста 34-годишната жена, която насочи газов пистолет срещу касиерка в хранителен магазин. Нападението беше извършено в събота вечерта в супермаркет в София.

Галина Боналова е бивш служител на веригата магазини. Работила 4 месеца за 700 лв. Твърди, че й намалили заплатата. Няма постоянен адрес, често ги сменяла. Живее с майка си и баща си. Има бакалавърска степен. 

ОПИТ ЗА ГРАБЕЖ: Жена насочи пистолет срещу касиерка в магазин в София

И днес без отговор остана най-важният въпрос - какво е психичното състояние на 34-годишната жена. 

"Не е осъждана, няма данни да е вършила друго такова престъпление. Деянието, за което е обвинена, представлява висока обществена опасност и поради тази причина съдът реши да я  задържи", заяви прокурор Валентин Видев. 

Пред магистратите, 34-годишната Галина Боналова признала, че е извършила обира. И обяснила, че го направила като отмъщение, след като преди 2 години никой от управата не обърнал внимание на сигнала й, че е нападната от охранител.

"Аз знам, че е назначена една съдебно - психиатрична експертиза към момента, но по делото не беше приложена тя", заяви адвокатът на обвиняемата Калин Чанков.

Според защитника, има само един психиатричен преглед, при това извършен по телефона в неделя вечер. А газовият пистолет, с който Боналова е влязла в магазина, по нейни думи, бил неработещ.

ЕКСКЛУЗИВНО: Първи разказ за опита за въоръжен грабеж в София

"По-скоро може да извърши друго престъпление. Още няма изготвени експертизи по делото. Когато бъдат изготвени, ще бъдат съобразени напълно", посочи прокурор Видев.

А свидетели, твърди прокуратурата, разказват как Боналова влязла в магазина, ударила охранителя с тухла по главата, след което се насочила към касиерка. И започнала да удря с газовия пистолет и да вика "Това е грабеж! Отвори сейфа!". Решението на Софийския районен съд не е окончателно.

И обвинение, и защита, се надяват всички експертизи да бъдат готови до следващата седмица, когато по-горната инстанция ще реши окончателно остава ли жената за постоянно в ареста.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.