Пловдивчанинът Иван Булкин пребори над 20 международни модела

Републикански шампион по лека атлетика стана победител в конкурса „Супермодел на вселената за 2020”. Пловдивчанинът Иван Булкин пребори над 20 международни модела, участвали в надпреварата.

Тазгодишното издание трябвало да бъде проведено в Малайзия, но поради мерките за сигурност се провело изцяло онлайн.

Иван Булкин е на 26 години от Пловдив. Повече от 13 години се занимава с лека атлетика в дисциплините спринт на 60, 100 и 200 метра. Заради физиката и външния си вид преди 4 години започнал да се занимава с моделство.

„Нищо лично”: Полицаят, който спечели конкурс за красота

„През 2016 година бях поканен да участвам в конкурс, който е свързан с леката атлетика – най- красив атлет на нашата родина за 2016-та. Тогава се казваше конкурсът „Мистър БГ атлетик”. Аз малко несериозно подходих, защото никога не бях участвал до онзи момент в такива конкурси. След три кръга стигнах до финал. Като казаха, че съм спечелил и това чувство никога няма да го забравя”, спомня си Иван Булкин.

Въпреки победата Иван не смятал, че ще продължи да се занимава с тази професия.

„Не го приех много на сериозно. Продължих да се занимавам  единствено и целенасочено с тренировки и с учението си и с работа. През цялото време съм бил и на работа, но тогава не мислех, че ще е нещо което ще се занимавам в последствие, докато се случи, че ме поканиха да участвам на „Мистър Пловдив” три години по-късно”, разказва Иван.

Българин спечели трето място в световен конкурс за красота (ВИДЕО)

Участието му в този конкурс променя намеренията и живота му.

„Когато спечелих „Мистър Пловдив”, разбрах, че имам право да участвам следващата година именно в този конкурс - „Супермодел Юнивърс“. Още тогава проявих интерес и се свързах с хората, които го организират за България. Те ми казаха, че ще е в Малайзия, което малко ме разколебава за един момент, но аз си казах: „Не, ще участвам”. Готвих се за заминаване в Малайзия за участие още в началото на 2020 г., но в последствие с обстановката с вируса всичко остана онлайн”, разказва Иван.

Конкурсът се провел в 2 етапа. Първият бил онлайн гласуване в страницата на организаторите. За втория се класирали петима мъже и жени, които били оценявани от 10-членно жури от цял свят. Заради пандемията това се случва онлайн.

„С всеки от участниците се е провеждало видео, в което са говорели за себе си. След това изплащахме снимки, които трябваше да са в определен формат”, разказва Иван.

Подготовката не представлявала затруднения предвид спортната му форма. А след дълго и нетърпеливо чакане, получава така важното обаждане, че е спечелил конкурса. Но победата не била единственото нещо, което го зарадвало.

„Догодина дори може така да стане, че и да сме домакин на съответния конкурс”, заявява Иван.

Все още не знае каква е наградата, която му е изпратена, но за него фактът, че е победител е достатъчен. Въпреки всичко той смята да продължи да се занимава с най-любимото му – леката атлетика.

Повече гледайте във видеото

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.