Абонатите обясняват, че стоят на студено, а децата им не могат да учат онлайн

Масово недоволство заради планирани прекъсвания на тока. Жителите на няколко столични квартала и съседни населени места сигнализираха, че стоят на студено по време на пандемия, а децата им не могат да учат онлайн. От компанията ЧЕЗ потвърдиха, че  прекъсването на електричеството е заради планови ремонти и подмяна на електромери.

Лора е майка на 6-годишно дете. Живее в „Люлин” и днес с дъщеря й стоят на студено.

„Ако е някаква  авария, да проявим разбиране. Но в зимен сезон при епидемична обстановка да се извършва манипулация като смяна на електромерите, е изключително неподходящо”, коментира Лора Христова.

Без електричество по няколко часа на ден в Костинброд

Без електричество по няколко часа на ден остават и в Костинброд. Родители там се тревожат, че освен на студено, децата им може да останат без срочни оценки.

„По данни на ЧЕЗ тази седмица цялата от 09:00 до 16:00 часа ще бъде спряно електрозахранването”, обяснява Ангел Раев.

Жителите на Панчарево също са в тази ситуацията.

„По-голямата част от къщите разчитат на ток за отопление. Децата, които в момента са на онлайн обучение, разчитат на ток, за да могат да провеждат занятията си”, обяснява Миляна Алексиева – жител на Панчарево.

От ЧЕЗ отказаха коментар пред камера. В писмен отговор до NOVA бяха категорични, че това са планирани ремонти и трябва да се случат. Освен това всеки от абонатите бил предупреден 48 часа по-рано за спирането на тока.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.