Санкциите са залегнали в проект за законодателни промени

Коли със силно пушещи ауспуси временно да бъдат спирани от движение, а на собствениците да се налагат солени глоби. Санкциите са залегнали в проект за законодателни промени на група депутати от ГЕРБ. Предвижда се и създаване на еко зони, защитени от вредни емисии.  В тях няма да се допускат возила, които замърсяват въздуха.  Санкциите, които се предвиждат, са межу 50 и 500 лв.

„Темата е обширна и трябва да се решат много казуси”, смята блогърът Филип Лазаров – Бричката.”Основният проблем, че тези казуси трябва да се решават от хора, които разбират от автомобили. Ние гледаме от чужбина, но не може да се сравняваме с Европа”, каза още той.

Според него контролът при годишните технически прегледи трябва да се затегне. Също така автомобилите не бива да се делят по възраст.

Подробности гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.