Прогнозата направи Анастасия Стойчева от НИМХ

„Високите температури ще се задържат по-дълго време.”, обясни синоптикът Анастасия Стойчева от НИМХ в ефира на „Събуди се”. Според нея е рано за толкова топли температури, но не е нещо необичайно. Неестественото в случая е, че те продължават по-дълго време.

Пролетни температури и много слънце през уикенда

„Ще застудее и при нас. Второто десетдневие ще бъде онова, при което ще се върнем към зимата. Има две обстановки, при които ще има валежи. Следващата седмица в понеделник и четвъртък ще има валежи, но само от дъжд. Температурите започват да се понижават след 12 февруари. Около 14 преминаващ циклон ще доведе снеговалежи”, поясни Стойчева.

Мармотът Фил прогнозира кога ще свърши зимата (ВИДЕО)

Спокойно ще бъде времето в близките дни. В страната се наблюдава и инверсия – в планините е по-топло, отколкото в равнините.  През уикенда времето е подходящо за разходка в планината, поясни синоптикът.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е