"Коалиране с ГЕРБ би било безпринципно и неразбрано от нашите избиратели", смята Станишев

"БСП трябва да се стреми да бъде убедително първа политическа сила, друга алтернатива няма", това каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS президентът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев.

За предстоящите избори Станишев смята, че БСП има реални шансове да ги спечели. Дали това ще стане реалност за него всичко зависи от ръководството. Притесненията му са от липса на конкретика в посланията на столетницата.

Паргов: Имаме всички шансове да спечелим тези избори

"Румен Радев обяви кандидатурата си заради липсата на подкрепа от БСП. Президентът олицетворява желанието за промяна, БСП трябваше да се възползва от това. Партията трябва да подкрепи тази двойка за президентските избори", категоричен е Сергей Станишев.

"Вътрешна опозиция в БСП никога не е имало, има хора с рзлични мнения, а коалиране с ГЕРБ би било безпринципно и неразбрано от нашите избиратели", добави той.

Президентът на Партията на европейските социалисти смята, че подходът на ЕС за ваксините е бил верен и общото договаряне е правилно.

"Санкциите спрямо Русия не доведоха до нищо добро, няма резултати, винаги съм бил привърженик на диалога, не на санкциите", каза той относно случаят с Навални и възможността за нови санкции.

"Има нужда от диалог и между Русия и СЩ,  хубавото е че Байдън заяви, че САЩ иска да излезе от самоизолацията", добави той.

По отношение на Северен поток и другите енергийни проекти Станишев смята, че мнението и действията на САЩ са базиранин на конкуренция.

По въпроса за РС Македония социалистът вярва, че българското управление две години не е казало нищо по отношение нарушаване Договора за добросъседство от страна на съседката ни.

 За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.