"Борбата с корупцията е задача на всички органи в системата", заяви бившият директор на НСБОП

"Проведох разговор с Красимир Каракачанов и след това дойде предложението от него да се вклююча в гражданската листа на ВМРО", това каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS бившият директор на НСБОП генерал Кирил Радев.

Той сподели, че е имал наблюдение върху дейността на депутатите от партията в нашия и в европейския парламент и смята, че те вършат много добра и полезна работа.

Генералт е убеден, че има напредък по отношение на борбата с престъпността.

"Днешните герои, които днес с в ареста, бяха под вниманието на службите и по мое време. Не е имало вакум по отношение на борбата с организираната престъпност. А по отношение на приватизационните сделки имахме забрана да работим", категоричен бе той.

И мнението му е, че най-вероятно никога няма да се разкрие напълно истината за тези сделки.

ВМРО обяви водачите си на листи за парламентарните избори

Експертът е убеден, че в борбата с престъпността най-важен е крайният резултат и ако той не е ясен и категоричен, нищо не е свършено. По отношение на корупцията и борбата с нея Кирил Радев смята, че е много подходяща за свободно и непрофесионално говорене. Но заяви, че усилията за минимизирането й трябва да бъдат от страна на всички органи.

"Позитивно е това, което се прави по отношение на корупцията, но въобще не е достатъчно. Промяната трябва да бъде тотална на национално ниво, защото в някакъв смисъл корупционният модел е станал начин на живот", вяярва генерал Радев.

За ромската престъпност той бе категоричен, че не е нормално шепа хора да издевателстват на мирните хора по селата.

Генерал Кирил Радев заяви, че за него е важно да оправдае доверието, което би получил, и не е мислил за постове, свъързани с МВР.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.