Шампионът ще кара през 2021-ва за "Хаас"

Мик Шумахер няма да се опитва да имитира стила на баща си при дебюта си във "Формула" 1. Шампионът във Формула 2 за 2020 година ще кара през 2021-ва за "Хаас", съобщава Gong.bg.

„Аз трябва да вървя по различен път. Моят стил на управление нямаше да е подходящ преди 20 години. Разбира се, баща ми е моят идол и внимавам какво е било важно за него като пилот“, заяви Шумахер.

Показват Михаел Шумахер за първи път след 2013 г.

„Никога не съм казвал, че изпитвам напрежение (заради името си). Почти съм сигурен, че никога няма да го кажа, защото съм щастлив да нося тази фамилия и да я върна във Формула 1. Гордея се. Това за мен е мотивация всеки един ден на работа – да се трудя възможно най-упорито", добави още той.

Синът на Шумахер с дебют за Формула 1 (СНИМКИ)

„През последните няколко години говорих много с него. Мисля, че за последно работихме заедно може би през 2014-та по време на сесия на симулатора. Беше интересно и забавно, тъй като идвах от картинга. Говорили сме за много неща. По какво се различава работата за него с отделните пилоти, как е сравнима с тази с баща ми. Наистина беше много интересно. Водил съм си бележки и нямам търпение да работим тази година. Аз все още съм пилот в академията на Ферари. Страхотно е да имаш такава подкрепа през първия си сезон в F1“, каза Мик.