Близки на жената отправиха обвинения към лекарите

След смъртта на бременна жена с коронавирус в болницата в Благоевград - имало ли е как тя да бъде спасена? Здравният министър поиска проверка по случая. А близки на жената разказаха пред камерата на NOVA, че са били инструктирани от лекари да купуват лекарства за болната и да й ги носят в реанимацията.

Починалата бременна жена в Благоевград е трябвало да бъде транспортирана към столицата, но се е оказало, че няма къде да бъде настанена. Това заяви тази сутрин директорът на болницата д-р Огнян Митев.Той отново обяви, че лекарите са направили всичко възможно да спасят жената.

Била е назначена комисия, която да следи състоянието й, но въпреки това пациентката се е влошила много бързо.

СЛЕД СМЪРТТА НА БРЕМЕННА: Започва спешна проверка в болницата в Благоевград

„Искам да изкажа съболезнования на семейството. Веднага след рапорта съм издал заповед случаят да бъде прегледан обстойно. Всички участници в процеса ще дадат своите показания”, заяви директорът на болницата д-р Огнян Митев.

Той категорично обясни, че няма практика близките на пациенти да купуват лекарства.

„Когато едно лекарство е дефицитно и бъде закупено от близките на пациент, те взимат фактура, която им се плаща. Ние нямаме липса на лекарства”, добавя д-р Митев.

„Питай за ваксините”: Има ли връзка между имунизацията и смъртта на жена в Пловдив

„Жената е пристигнала в болницата миналия понеделник. Тя беше в тежко състояние и бе приведена в реанимация. Беше събрана лекарска комисия, която да обсъди плана за лекуване. Ние искахме да преведем болната в специализирано отделение в София, но и там здравните заведения са изключително натоварени. Проведени са и разговори и консултации между нашите лекари и тези в София”, разказва още директорът.

Повече по темата гледайте във видеото