Това съобщиха от ЦИК

Хората, които са били карантинирани в последните 3 дни преди изборите (четвъртък, петък и събота), както и в деня на вота, няма да могат да гласуват. Това съобщи говорителят на Централната избирателна комисия Димитър Димитров Димитров на брифинг в четвъртък.

"Има и казуси с хора, карантинирани на адреси, различни от настоящия и постоянния им. Те също няма как да гласуват, освен ако не са подали заявление до 20 март", каза още Димитров.

По думите му 2450 са техническите лица и водачите, които ще обслужват транспортната схема и логистиката по разполагането на машините и урните. Те са проверени от МВР, прокуратурата и ДАНС, за да няма съмнения в тяхната надеждност.

Показаха машините за вота пред Народното събрание (ВИДЕО+СНИМКИ)

Готови са и резултатите от проверките на машините за вота. Уредите са сертифицирани и надеждни. Това показва докладът на трите институции, които направиха одита. 

Премиерът също коментира темата. „В неделя вече са осигурени машини. Беше като рапорт даден, рапорт приет. Всички бяха за машинно гласуване. Осигурихме и финансирахме това, което ЦИК са си пожелали. Да се надяваме, че след като и машинно гласуване имаме - всичко ще бъде нормално. Ще дадем възможност на хората да ни подредят”, заяви Бойко Борисов.

35 са медиите, акредитирани да отразяват изборния ден. Сред тях има и пет международни - Франс прес, Ройтерс, Асошейтед прес, Ал Джазира Великобритания и македонският Канал 5.

Пет социологически агенции ще работят по изготвянето на екзитпол.